Veelgestelde vragenIntroductie

Met FujiPrint en Presto Print kunt u van uw digitale opnamen, scans of op een andere wijze met uw computer gemaakte afbeeldingen laten afdrukken op de hoogwaardige printers van ons fotolaboratorium. Op deze pagina vindt u tips en aanwijzingen over hoe ons systeem werkt en hoe u uw bestanden het beste kan aanleveren om er de mooiste foto's van te kunnen maken. Zodat ook u de fascinerende mogelijkheden van digitaal fotografisch afdrukken kunt ervaren.
 


Hoe werkt het systeem?
Als u een Internetverbinding heeft met een recente browser (Netscape of Internet Explorer) dan kunt u direct met FujiPrint en Presto Print aan de slag. U hoeft dus geen extra programma's of plug-ins op uw computer te installeren. Het insturen van uw digitale fotobestanden gaat heel eenvoudig. Stap voor stap wordt u door het systeem geleid.
 

Hoe bestel ik foto’s?
Klik op de homepage op “BESTELLEN” en kies het gewenste product.Nadat je het product van je keuze hebt aangeklikt, kom je in het bestelproces. Eenmaal in het bestelproces word je door het gehele bestelproces begeleidt. Met de voortgangsindicatie (knoppen 1 t/m 3), die bovenaan elke pagina van het bestelproces is te vinden, krijg je inzicht hoe ver je bent in de bestelling. Met de voortgangsindicatie kun je navigeren naar de pagina's 1) bestanden insturen, 2) productkeuze en 3) winkelwagen.
Nu moet er nog een fotobestand ‘ge-upload’ worden. Je komt nu in het bestelprocesJe ziet links op de pagina de inhoud van je computer en klikt de fotobestanden of de mappen met fotobestanden aan. De foto's worden zichtbaar in het opslagvenster.Indien je van alle foto's een bestelling wilt plaatsen klik je op 'ALLES SELECTEREN' en vervolgens op 'TOEVOEGEN'. De bestanden worden zichtbaar in het bestelvenster. Indien je een deel van de foto's wilt bestellen, selecteer je de gewenste foto's en klikt op 'TOEVOEGEN' of je sleept de gewenste bestanden naar het onderliggende bestelscherm.

Klik op 'VERSTUREN'. De bestanden worden nu verstuurd, dit kan enige tijd duren.

Je gaat nu naar “PRODUCTKEUZE”.

Wanneer je fotobestanden fotoartikelen hebt verstuurd kom je in het productkeuze scherm. Hierbij heb je nog de keuzemogelijkheid om het producttype te wijzigen. Afhankelijk van de keuze kun je het formaat (Foto's en Posters), het soort artikel (Funproducten) of de rubriek en soort kader (Wenskaarten), kiezen. Wij adviseren om eigelijk bij ieder bestand naar “BEKIJK EN BEWERK” te gaan. Bij veel bewerkingen: klik tussentijds op “SLA WIJZIGINGEN OP”. Als alle keuzes zijn gemaakt; klik op “VERDER”.

Je gaat nu naar “WINKELPAGINA”.Hier zie je een overzicht van je gedane bestelling. klik op “VERDER”.

Je gaat nu naar “AFLEVEREN”. Dit is de laatste pagina van het bestelproces.Selecteer nu een winkel bij jouw in de buurt.Kies op basis van de postcode of de woonplaats een winkel uit waar je de bestelling op wilt . Klik je op “AKKOORD” dan is de bestelling definitief en doorgestuurd naar Fuji Print.

Indien je op dit ikoontje klikt zie je direct een overzicht van hetgeen je wilt bestellen of eventueel een overzicht van een eerdere bestelling.


Wat is het maximale aantal stuks dat je van een foto kunt bestellen?
Bij - aantal - in het besteloverzicht is het mogelijk om t/m 99 stuks te bestellen. Wil je meer stuks bestellen: Druk op de “VOEG EEN PRODUCT TOE” en bestel het resterende aantal.

Wat is een webalbum?
Dit is een fotoalbum op de website. Je kunt dus zelf een album samenstellen, bekijken, als diavoorstelling weergeven. Vanuit je eigen album(s) is het zeer eenvoudig om producten te bestellen. Het webalbum is alleen toegankelijk voor bezitters van het wachtwoord.

Voordelen van een webalbum:
1.Vanuit het webalbum kunnen snel en eenvoudig bestellingen worden gedaan.
2.Bespaart ruimte op je eigen harde schijf.
3.Deze service is gratis.
4.Is vanaf alle PC”s te bekijken.
5.Op korte termijn ook voor familie en vrienden beschikbaar.

 


Levertijd
Twee werkdagen vanaf het verzenden van uw bestelling, kunt u op vertoon van uw e-mail bevestiging (tevens uw afhaalbewijs) de door u bestelde afdrukken afhalen bij de door u opgegeven vestiging. In onderstaand schema kunt u zien op welke dag u uw foto's kunt afhalen.


Uw e-mail bevestiging is tevens uw afhaalbewijs, bewaar deze goed.
 


Betaling
U rekent uw foto's af bij de Presto Print winkel waar u de foto's ophaalt. U hoeft dus geen betalingen via het Internet te doen.
 


Op welke papierformaten kan ik mijn foto's laten afdrukken?
In de fotografie zijn standaard afmetingen zoals 9 x 13 cm (8,9 x 13,0 cm), 10 x 15 cm (10,2 x 15,2 cm), 13 x 18 cm (12,7 x 19,0 cm) en 20 x 30 cm (20,3 x 30,0 cm) gebruikelijk. Je kan natuurlijk ook vergrotingen bestellen van 30x45 cm, 40x60cm  en 50x75 cm.
 


Welke bestandsformaten kan ik insturen?
U kunt alleen JPG (JPEG) (foto)bestanden insturen. JPG is een bestandsformaat voor fotografische informatie dat, in tegenstelling tot bv. BMP of TIF bestanden, toelaat om beelden van hoge kwaliteit in een betrekkelijk klein bestand te bewaren door compressie toe te passen.
 


Mijn fotobewerkingsprogramma vraagt bij het opslaan van een JPG bestand om een compressiefactor. Welke compressiefactor moet ik gebruiken?
Over het algemeen geldt hoe hoger de factor, hoe meer het bestand wordt gecomprimeerd. Een lagere compressie leidt tot een kwalitatief betere foto maar tot een relatief groot bestand. Een groter bestand betekent dat het langer duurt voordat uw bestand is verstuurd. Wij raden u aan om compressiefactor 8 te gebruiken. Bij deze factor is de verhouding tussen kwaliteit en bestandsgrootte het beste.
 


Welke afmeting in pixels moet mijn digitale fotobestand hebben?
Gaat u zelf afbeeldingen maken of bewerken dan is het handig om te weten dat te grote bestanden onnodig meer opslagruimte en meer verzendtijd vragen terwijl de kwaliteit er niet door toeneemt. Maar daarentegen kunnen te kleine bestanden wel een mindere kwaliteit opleveren. Maak dus wanneer u uw fotobestanden zelf bewerkt liefst uw bestanden zo goed mogelijk passend bij het gewenste afdrukformaat in de beeldresolutie van 300 dpi.

Afdrukformaat
in cm

Gewenst beeldformaat
in pixels

Minimaal beeldformaat
in pixels

8,9 x 13,0 cm

1050 x 1535

500 x 730

10,2 x 15,2 cm

1200 x 1800

600 x 900

12,7 x 19,0 cm

1500 x 2250

700 x 1050

20,3 x 30,0 cm

2400 x 3540

1200 x 1770Uw bestand hoeft dus niet exact aan bovenstaande formaten te voldoen. U dient u er wel voor te zorgen dat uw bestand een 2:3 of een 3:2 verhouding heeft.
 


Wat gebeurt er als mijn bestand geen 2:3 of 3:2 verhouding heeft?
Bij het afdrukken wordt altijd het hele papierformaat benut. Wijkt uw foto(bestand) van de verhouding 2:3 of 3:2 af dan valt er dus een stukje van het beeld af.

Dit fotobestand....

 

...resulteert in deze afdruk.


Vanuit het midden van de foto begint de printer zijn afdrukbereik te bepalen. Mocht uw fotobestand niet aan de 2:3 of 3:2 verhouding voldoen dan zullen de randen van de foto niet worden afgedrukt.
 


Wat moet ik doen om een foto toch volledig afgedrukt te krijgen als mijn foto niet aan de 2:3 of 3:2 verhouding voldoet?
Met een fotobewerkingsprogramma kunt u de foto's in een kader plaatsen dat wel aan de 2:3 of 3:2 verhouding voldoet. U kunt dan zelf uit de afdruk die u ontvangt een uitsnede maken.

Voorbeeld afdruk


Ook nadat u de foto's naar de FujiPrint website verstuurd hebt kan u de juiste uitsnede nog aanpassen door op "BEKIJK en Bewerk" te klikken.


Hoe lang duurt het versturen van een digitaal fotobestand?
De snelheid van versturen is van meerdere factoren afhankelijk. De drie belangrijkste zijn: de grootte van het digitale fotobestand, de capaciteit van uw Internetverbinding en de drukte op Internet.
In onderstaande tabel vindt u richttijden voor het versturen van een bestand van 350 Kb (de gemiddelde grootte van een fotobestand voor het afdrukformaat 10x15).

Capaciteitverbinding

Tijdsduur

28k8

2 minuten

33k3

1,5 minuut

56k6

50 seconden

ISDN 64k

40 seconden

ISDN 128k

20 seconden

256k

10 seconden


Met name 's avonds (20:00 - 23:00 uur) kan het versturen van een digitaal fotobestand, in verband met de drukte op Internet, langer duren.
 


Wat is een normale grootte van een bestand?
De grootte van uw fotobestand is van tevoren moeilijk te bepalen. De grootte is onder meer afhankelijk van het kleurgebruik in uw fotobestand en de gebruikte compressiefactor.

Een indicatie van de grootte van de bestanden, wordt gegeven in de volgende tabel:

Afdrukformaat

Bestandsgrootte

09 x 13 cm

275 kb

10 x 15 cm

350 kb

13 x 18 cm

500 kb

20 x 30 cm

1000 kb


 


Hoe komt het dat de kleuren van de afdruk niet overeenkomen met de kleuren op mijn beeldscherm?
Wanneer u foto's of andere beelden op uw computer bekijkt is wat u ziet afhankelijk van het type en / of de kwaliteit monitor, van monitor instellingen, van programma instellingen en van de verlichtingsomstandigheden in de ruimte waar de monitor staat. Met andere woorden wat u ziet is niet vanzelfsprekend representatief voor de kleuren van het bestand. Er zijn dus veel variabele factoren waardoor bij beeldbewerken de kleuren van het eindresultaat moeilijk te voorspellen zijn. Echter met onze hoogwaardige printers worden de kleuren naar vakkundige maatstaven prima afgedrukt.
 


Moet ik de fotobestanden in RGB of CMYK aanleveren?
In RGB.
Bestanden die ons worden toegestuurd in CMYK kunnen niet worden verwerkt.
 


Mijn fotobestand voldoet aan alle eisen maar toch mis ik op de afdruk een klein randje?
Bij het printen van digitale bestanden moet men altijd rekening houden met 2 mm beeldverlies langs alle randen.
 


Ik maak gebruik van een Apple computer en hoewel ik mijn fotobestand als JPG heb opgeslagen, wordt deze door het systeem niet geaccepteerd.
Onze fotoserver controleert of het bestand eindigt op de extensie .JPG. Omdat het op een Apple computer niet gebruikelijk is om gebruik te maken van extensies, moet u er zelf voor zorgen dat de bestandsnaam eindigt op .JPG door dat achter de bestandsnaam te typen.
 


Ik heb geen e-mail als bevestiging ontvangen. Wordt mijn bestelling nu toch verwerkt?
Als u van ons geen e-mail bericht als bevestiging heeft ontvangen,bel of mail dan even met HET FOTOHUIS.

CONTACT: hier ontvangt u snel de nodige informatie.
 


Mijn e-mail is (deels) onleesbaar
Indien u geen gebruik maakt van het e-mail programma van Microsoft (MS-Outlook) of het e-mail programma van Netscape (Netscape Messenger) is het mogelijk dat u de verzonden e-mails niet goed kunt lezen. Een deel of de gehele e-mail zal dan bestaan uit onsamenhangende tekenreeksen. Wij raden u daarom aan om uw e-mail met MS-OUTLOOK of OUTLOOK EXPRESS te lezen.
 


Waarom doen mijn cookies het niet?
Oudere versies van Microsoft Internet Explorer tot 4.0 en Netscape Navigator tot versie 4.0 ondersteunen geen cookies. Ook als uw harde schijf afgeschermd is voor het schrijven van bestanden van buitenaf, wordt een cookie niet geaccepteerd. Mocht u vanaf uw werk proberen om digitale foto's naar ons op te sturen, dan kan het zijn dat uw systeembeheerder de mogelijkheid voor het accepteren van cookies heeft uitgeschakeld. Hierdoor kan de melding: Uw browser ondersteunt geen cookies of u heeft deze niet geactiveerd. Activeer het gebruik van cookies in uw browser en log opnieuw in om verder te gaan. vermeld worden op uw scherm en kan het mogelijk zijn dat u geen foto's kunt uploaden.